Tlakovanje dvorišča 160m2. preden začnemo tlakovat preverimo višine, določimo kam se bo stekala meteoritna voda, v tem primeru sem moral na desni strani hiše dvigniti teren za skoraj 20 cm, da smo izenačili višino z levo stranjo.

Za dvigovanje desne strani terena smo uporabili betonske opažnike 20x20x500 od stavbarja, kot je razvidno iz slike je star temelj od ograje visel za skoraj 18 cm, zato smo morali prvo narediti izravnavo z suhim betonom marke 20 in rezanimi opažniki , nato smo položili dve vrsti opažnikov, ter jih horizontalno povezali z armaturno palico fi 10mm , vetikalno pa smo skozi vsak opažnik, v star temelj, zvrtali luknjo 8mm in v luknjo zabili armaturno palico fi 8mm dolžine 45-50cm.

Zelo je potrebno paziti da je zid raven (ker se bo od zidu vstran polagali tlakovci) ravne linije, ker bo na koncu parcele stala nadstrešnica smo postavil peskolov in z cevjo speljali vodo mimo zbirnika za vodo. Zbirnik za vodo je zelo praktičen za vgradnjo in je povozen za avte. cev se mora v betonirati z betonom.

Ko se je tlakovce položilo se vse spiha ali pomete, da so tlakovci čisti, vzamemo vibro plaščo z gumo in se začnemo ravnati, sami uporabljamo 105 kg težko vibo ploščo “fast verdini”, povem vam dela čudeže.

Povezava na Podsvojostreho.net